۵  روز تا برگزاری اجلاس دبیران کل کمیسیون های ملی کشورهای عضو آیسسکو در ISC

قسمت چهاردهم: معرفی شرکت کنندگان لیبی و گینه بیسائو

یکی از کشورهای شرکت کننده در اجلاس دبیران کل کمیسیون های  ملی کشورهای عضو آیسسکو، لیبی می باشد:

flag

نام شرکت کننده آقای عبدالمنعم ابولائحه     (Mr. Abdulmunem Abulayha)

پست سازمانی:  دبیرکل، کمیسیون ملی آموزش، فرهنگ و علم لیبی

pic

معرفی مختصر کشور لیبی:

لیبی با نام رسمی دولت لیبی، کشوری عربی در آفریقای شمالی است. لیبی با کشورهای مصر، سودان، چاد، نیجر، الجزایر و تونس هم‌مرز است. پایتخت لیبی، شهر طِرابلُس است. کشور لیبی با مساحتی در حدود ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع چهارمین کشور پهناور قارهٔ آفریقا و هفدهمین کشور پهناور جهان است. پیرامون ۹۰ درصد از سرزمین لیبی را بیابان و صحراهای بی آب و علف پوشانده‌است.  لیبی به‌طور سنّتی به سه منطقه اصلی به نام‌های «اقلیم طرابلس»، «فزّان» و «بَرقه» بخش می‌شود که این سه منطقه در زبان‌های غربی به ترتیب Tripolitania و Fezzan و Cyrenaica نامیده می‌شوند. کشور لیبی یکی از ۱۰ کشور اصلی صادرکننده نفت در جهان است و تولید ناخالص ملی سرانه آن جزو بالاترین‌ها در آفریقا است. زبان رسمی لیبی عربی است، ولی بربری هم در میان اقلیتی از مردم این کشور رواج دارد. جمعیت این کشور ۶٬۱۷۳٬۵۷۹ نفر با میانگین سنی ۲۳٫۶ سال است. امید به زندگی برای زنان در لیبی ۷۹٫۴۴ سال و برای مردان ۷۴٫۸۱ سال است. نژاد مردم لیبی به این ترتیب است: عرب (۸۷٪) بربر(۷٪) بقیه (۹/۳٪) .  لیبی صاحب بزرگترین ذخایر نفت آفریقا است.  تولید ناخالص داخلی این کشور ۷۸٫۷۹ میلیارد دلار است و یک میلیون و ۸۲ هزار نفر نیروی کار آن را تشکیل می‌دهند. اکثر مردم در این کشور پیرو دین اسلام می‌باشند.

map

جایگاه علمی کشور لیبی در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹:

دانشگاه های لیبی تاکنون نتوانسته اند در رتبه بندی های معتبر جهانی جایگاهی به خود اختصاص دهند.

یکی  دیگر از کشورهای شرکت کننده در اجلاس دبیران کل کمیسیون های  ملی کشورهای عضو آیسسکو، گینه بیسائو می باشد:

flag

نام شرکت کننده:   آقای عبدالله پاتی جالو    (Mr. Abdulai Pate Jalo)

پست سازمانیدبیر کل کمیسیون ملی آیسسکو ، عضو کنسول اجرایی آیسسکو

pic

معرفی مختصر کشور گینه بیسائو:

جمهوری گینه-بیسائو (به پرتغالی: Guinea-Bissau) کشوری است در غرب آفریقا در کناره اقیانوس اطلس شمالی، بین گینه و سنگال. پایتخت آن بیسائو است. گینه بیسائو سرزمینی گرم و مرطوب است با مناطق سرسبز و باتلاقی در سمت ساحلی که برای کشت برنج و بادام زمینی اختصاص دارد و سرزمین‌های به نسبت خشک‌تر خاوری که برای گله داری و پرورش چهارپایان استفاده می‌شود. رودهای مهم آن کوروبال، گبا و کاشئو است. این کشور به نسبت سرزمین همواری به‌شمار می‌آید. تنها ناهمواری‌های این سرزمین کوه‌های کم ارتفاعی در قسمت شرقی آن است که حداکثر ارتفاع آن‌ها به ۲۶۲ متر می‌رسد. نفت، آهن و بوکسیت مهمترین منابع طبیعی گینه بیسائو است. این کشور همچنین دارای جزایر فراوانی در سمت ساحلی است که مجمع الجزایر بیژاگوس مهمترین آنهاست. جمعیت این کشور ۱٬۶۴۷٬۰۰۰ نفر و مساحت کل آن ۳۶٬۵۴۴ کیلومتر مربع است.

جایگاه علمی کشور گینه بیسائو  در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹:

دانشگاه های گینه بیسائو  تاکنون نتوانسته اند در رتبه بندی  QS 2019 جایگاهی به خود اختصاص دهند.