نگاه ویژه مرکز منطقه‌ای (RICeST) به پژوهش و پژوهشگر

در یک سال گذشته انعقاد تفاهم نامه های چاپ و انتشار و علمی- پژوهشی، ارائه طرح‌های پژوهشی موظف و غیر موظف، تهیه و مدیریت منابع اطلاعاتی و ارائه آن اطلاعات به کاربران در سطوح مختلف از سوی اعضای هیأت علمی مرکز منطقه ای از جمله فعالیت های پژوهشی این مرکز بوده است.

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) ، دکتر شعله ارسطوپور، معاونت پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: فعالیت های پژوهشی مرکز منطقه ای(www.ricest.ac.ir) از سال ۹۳ تا ۹۴ در حوزه های گوناگونی انجام پذیرفته است. حوزه هایی از قبیل انعقاد تفاهم نامه های چاپ و انتشار و علمی- پژوهشی، ارائه طرح های پژوهشی موظف و غیر موظف، تهیه و مدیریت منابع اطلاعاتی و ارائه آن اطلاعات به کاربران در سطوح مختلف از سوی اعضای هیأت علمی مرکز منطقه ای.
وی گفت: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)  به عنوان یک نهاد علمی که در ارتباط تنگاتنگ با جامعه علمی کشور قرار دارد همواره سعی داشته است تا خدمات قابل توجهی را به این حوزه ارائه دهد.

ارسطوپور اظهار داشت: انعقاد تفاهم نامه های چاپ و انتشار که مشتمل بر چاپ نشریات علمی دستگاه ها و دانشگاه های کشور می باشد از جمله خدمات مرکز منطقه ای است. از ابتدای آذرماه سال ۱۳۹۳، ۱۱ تفاهم نامه چاپ و انتشار به امضاء طرفین این تفاهم نامه ها رسیده است که بر این اساس مجموع ۲۰ نشریه معتبر علمی توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) منتشر می شود.
وی ادامه داد: این نشریات در حوزه های مختلف و عمدتا فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم کشاورزی و علوم پزشکی و گیاهی هستند. از ابتدای آذرماه سال ۱۳۹۳ تا ابتدای آذرماه سال ۱۳۹۴ در مجموع تعداد ۲۶۰ شماره و ۹۴ عنوان از مجلات مختلف توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) به چاپ رسیده است.

مجمع تشخیص مصلحت نظام با مجله سیاست های راهبردی و کلان، دانشگاه رازی کرمانشاه با مجله کاوش نامه ادبیات تطبیقی، پژوهشکده علوم شناختی با مجله تازه های علوم شناختی، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات با مجله مطالعات فرهنگی و ارتباطات- جامعه، فرهنگ، رسانه و دانشگاه مازندران با مجله مدیریت اجرایی اقتصاد کلان نمونه هایی از مجلاتی هستند که توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) چاپ و منتشر می شوند

معاون پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: تفاهم نامه های علمی- پژوهشی نیز بنا به ماهیت علمی مرکز منطقه قسمت مهمی از فعالیت های این سازمان را به خود اختصاص می دهد. این تفاهم نامه ها مواردی همچون  چاپ و انتشار نشریات معتبر علمی پژوهشی و علمی ترویجی دانشگاه و درونداد و پردازش این مجلات در (ISC) و ایران ژورنال (نظام نمایه‌سازی مرکز منطقه‌ای)، کمک به دانشگاه جهت استفاده از پتانسیل‌های موجود در کشور‌های اسلامی و تسهیل در دعوت از روسا، متخصصان و اساتید دانشگاه ‌ها و موسسات تحقیقاتی داخلی و خارجی مرتبط جهت تبادل نظر و برگزاری سخنرانی‌ های تخصصی، کمک های مالی، همکاری در برگزاری همایش‌ها، کارگاه‌ها، دوره‌های دانش‌افزایی و سمینار‌های داخلی و بین المللی دانشگاه و حمایت مالی از آنها، چاپ و انتشار کتاب های علمی و فنی دانشگاه و توزیع رایگان این آثار جهت ترویج علم، حمایت از پایان نامه های دکتری در رشته های علوم و فنون و استفاده دانشگاه از مدارک و نشریات الکترونیکی مرکز را در بر می گیرد.

از ابتدای آذرماه سال ۱۳۹۳ تاکنون تعداد ۶ تفاهم نامه علمی- پژوهشی مابین مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و سایر نهادهای طرف قرارداد منعقد شده است.

لیست تفاهم نامه های علمی- پژوهشی

نام طرف قراردادردیف
دانشگاه ارومیه۱
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان۲
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی۳
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی۴
پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی۵
موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی۶

طرح های پژوهشی نیز به عنوان ابزاری برای به حرکت در آوردن چرخ های علمی کشور و در جهت نیل به پیشرفت کشور قسمت بسیار مهمی از فعالیت های پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)  را به خود اختصاص داده است.

اعضای هیأت علمی مرکز منطقه ای به صورت منظم تعداد یک طرح پژوهشی موظف را طی هر سال ارائه می نمایند که بر این تعداد طرح های پژوهشی غیرموظف این افراد را نیز باید افزود.
گفتنی است مرکز منطقه ای با توجه به نگاه ویژه ای که به پژوهش و پژوهشگر دارد، به ازای هر طرح پژوهشی غیرموظف و با توجه به گستردگی علمی و تعداد نفراتی که در این طرح ها به این افراد یاری می رسانند بودجه ی قابل توجهی را در نظر گرفته است.

ارسطوپور تصریح کرد: از آذر ماه سال ۱۳۹۳ لغایت آذرماه سال ۱۳۹۴ تعداد ۲۲ طرح موظف و غیر موظف پژوهشی به معاونت پژوهش و فناوری این مرکز ارائه شده است که تعداد ۱۴ طرح پژوهشی موظف و ۸ طرح دیگر غیر موظف می باشد.

وی گفت: طرح هایی که چه به صورت موظف و چه به صورت غیرموظف توسط اعضای هیأت علمی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) به انجام می رسد عمدتا طرح هایی با ابعاد ملی هستند که نتایج به دست آمده از آنها خبر از از اهمیت به سزای آنها می دهد. از جمله این طرح ها می توان به طراحی سامانه تولید استناد ساختار یافته در پایگاه مقالات تمام متن فارسی، ایجاد نظام ملی تعیین شناساگر اشیاء دیجیتال فاز اول طراحی و پیاده سازی شناساگر دیجیتالی مقاله های نشریات معتبر فارسی، طراحی و پیاده سازی پایگاه اطلاعاتی پروژه های کاربردی و تجاری سازی شده، بررسی وضعیت نشریه حوزه پزشکی در به کارگیری واژگان مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اطلس تولید علم کشور برای سال ۹۳  WOS و Scopus و طراحی و پیاده سازی نظام استنادی پلیس کشورهای اسلامی و منطقه اشاره نمود.

۱۳۹۴/۹/۲۴ ۱۱:۳۴