۹ روز تا برگزاری اجلاس دبیران کل کمیسیون های ملی کشورهای عضو آیسسکو در ISC

قسمت دهم: معرفی شرکت کنندگان مراکش و سنگال

flag

یکی از کشورهای شرکت کننده در اجلاس دبیران کل کمیسیون های  ملی کشورهای عضو آیسسکو، مراکش می باشد:

نام شرکت کننده:  دکتر محمد قماری (Dr Mohamed Ghemari)

پست سازمانی: مدیر دبیرخانه کمیته اجرایی کنفرانس های عمومی و تخصصی وزارتی، آیسسکو

معرفی مختصر کشور مراکش :

مَراکِش یا مغرب  کشوری است در شمال غربی آفریقا. مراکش ساحلی طولانی با اقیانوس اطلس دارد که از شمال به جبل‌الطارق و دریای مدیترانه می‌رسد.کشور مراکش از سوی خاور با کشور الجزایر، از غرب با اقیانوس اطلس، از جنوب با کشور موریتانی و از شمال با دریای مدیترانه همسایه‌است. پایتخت مراکش شهر رباط است.

جمعیت مراکش (با احتساب صحرای غربی) حدود ۳۱ میلیون نفر است که ۴۹/۸ درصد را مردان و ۵۰/۲ درصد را زنان تشکیل داده‌اند از این تعداد جمعیت ۴۳ درصد در مناطق روستایی و ۵۷ درصد در مناطق شهری زندگی می‌کنند. تراکم جمعیت در هر کیلومتر مربع ۴۱ نفر، میانگین نفرات خانوار ۴/۵ و نرخ رشد سالیانه جمعیت ۶۴/۱ درصد است. میزان بیسوادی در کشور نیز حدود ۵۰ درصد جمعیت است که نرخ بیسوادی در زنان ۶۲ درصد و در مردان حدود ۳۸ درصد است. نرخ بیکاری در این کشور بالغ بر۲۲ درصد جمعیت فعال است.

map

جایگاه علمی کشور مراکش در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹:

مراکش  با ۱ دانشگاه در رتبه بندی جهانی QS2019 دارای رتبه دهم تعداد دانشگاه در میان کشورهای اسلامی می باشد. سهم این کشور از کل دانشگاه های کشورهای اسلامی حاضر در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹،   ۰/۹۹ درصد و از کل دانشگاه های جهان ۰/۱ درصد می باشد.

سهم هر کشور از تعداد کل دانشگاه های کشورهای اسلامی و جهان در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹

دانشگاه  Al Akhawayn University Ifrane در رتبه بندی جهانی QS 2019 ، دارای رتبه ۸۰۱-۱۰۰۰ می باشد.

یکی  دیگر از کشورهای شرکت کننده در اجلاس دبیران کل کمیسیون های  ملی کشورهای عضو آیسسکو، سنگال می باشد:

map

نام شرکت کننده:  آقای آقای علیو لی  (Mr Aliou LY)

پست سازمانی: دبیر کل کمیسیون ملی سنگال، یونسکو و آیسسکو

pic

معرفی مختصر کشور سنگال:

جمهوری سنگال کشوری است در غرب آفریقا. پایتخت آن داکار است. زبان رسمی این کشور فرانسه و خط آن لاتین است. ۹۲ درصد مردم این سرزمین مسلمان هستند. حدود ۲ درصد از آن‌ها نیز مسیحی هستند.

فرانسوی‌ها نخستین بار در سال ۱۶۵۹ در سنگال بندرگاهی ساختند و نام آن را سن لوئی گذاشتند. این کشور در سال ۱۹۶۰ از زیر سلطه فرانسه خارج شد. سنگال به عنوان کشور ملت آفریقایی که بیش از ۹۰ درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند به نوعی یک پل فرهنگی بین مسلمانان و دنیای سیاهان آفریقایی به‌شمار می‌آید. طبق برآورد ژوئیه ۲۰۰۰، سنگال حدود ۹٬۹۸۷٬۴۹۴ نفر جمعیت دارد که ۴۵ درصد از آن‌ها زیر ۱۴ سال و ۵۲ درصد بین ۱۵ تا ۶۵ سال سن دارند.

نرخ رشد جمعیت سنگال به ۹۴/۲ درصد می‌رسد. همچنین نرخ زاد و ولد این کشور به ازای هر یک هزار نفر حدود ۹۴/۳۷ نفر و نرخ مرگ و میر آن ۵۷/۸ نفر در هزار است. تراکم نسبی جمعیت سنگال به ۲/۳۸ نفر در هر کیلومتر مربع می‌رسد.

map

جایگاه علمی کشور سنگال در رتبه بندی جهانی QS در ۲۰۱۹:

دانشگاه های سنگال تاکنون نتوانسته اند در رتبه بندی های معتبر جهانی جایگاهی به خود اختصاص دهند.