نشست اعضای کمیته راهبری برگزاری بیست و هشتمین نشست عمومی فرهنگستان علوم جهان (TWAS- 2018 ) در مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

نشست اعضای کمیته راهبری برگزاری بیست و هشتمین نشست عمومی فرهنگستان علوم جهان  (TWAS) با حضور دکتررومین مورنزی مدیر اجرایی فرهنگستان علوم جهان،  ،  دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری،دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر فیروزآبادی عضو دائم TWAS، دکتر محمد جواد دهقانی رئیس رایسست و ISC، دکتر مسعود صدری نسب ریاست مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر رضا منصوری، عضو دائم TWAS ، دکتر بیتا مسگرپور مشاور معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مهندس علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین‌المللی و تبادل فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری،  دکتر بهادر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر نادگران رییس دانشگاه شیراز، و برخی از مدیران از جمله دکتر شریف رئیس بنیاد نخبگان، دکتر محمدرضا صالحی، معاون پژوهش و فناوری رایسست، دکتر فلاحتی، مدیر اداره همکاری‌های علمی بین المللی رایسست و ISC، دکتر زبرجد،  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز  ، دکتر رزمجو مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها و دکتر نیکبخت، مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف برگزار شد.
در این نشست ابتدا دکتر دهقانی به معرفی اجمالی اهداف و رسالت رایسست در بعد اطلاع رسانی پرداخت و آمادگی رایسست برای میزبانی نشست عمومی و کنفرانس تواس ۲۰۱۸ اعلام کرد. دکتر صدری نسب، ریاست محترم مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف نیز به صورت اجمالی به معرفی تواس و اهداف و برنامه های آن پرداخت و تاریخچه فعالیت های انجام شده برای نشست۲۰۱۸ را به اختصار تشریح کردند. در ادامه معاونین پژوهشی وزارت عتف و بهداشت، در خصوص اهمیت برگزاری نشست و حمایت وزارتین ذیربط با برگزاری نشست مطالبی ارائه نمودند. سپس دکتر رومین مورنزی، مدیر اجرایی فرهنگستان علوم جهان، به تفکیک موارد ضروری برای اجرای این برنامه را بر شمردند و اعضا در خصوص آن نظرات خود را بیان داشتند. بازدید به عمل آمده از رایسست و نیز مباحث صورت گرفته نتایجی به شرح زیر داشت:

• زمان برگزاری این نشست آبان ماه ۱۳۹۷ و محل آن ایران، شیراز، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به تصویب رسید.
  • تعداد مهمانان پیشنهادی از کلیه کشورهای پیشرفته و در حال توسعه از سراسر دنیا ۳۵۰ نفر تعیین شد که از این تعداد حدود۱۰۰ نفر از دانشمندان برجسته کشور خواهند بود.
  •  در خصوص طول برگزاری نشست بحث و تبادل نظر گردید و مقرر شد پس از هماهنگی با کمیته اجرایی حداکثر ۴ روز باشد.
  • در مورد چگونگی تامین هزینه های برگزاری این نشست نیز بحث و گفتگو شد.

در پایان دکتر مورنزی پیرو مشاهده پتانسیل رایسست ابراز امیداوری کردند برای پیگیری فرایند کار در اردیبهشت ۱۳۹۷ نیز مجدداً از رایسست بازدیدی داشته باشند. ایشان هدف اساسی تواس از برگزاری نشست در کشورهای مختلف را تشویق جوامع در حال توسعه و کمتر توسعه یافته برای ایجاد تحرک علمی و تحقیقاتی برشمردند، هر چند عنوان نمودند که تواس برای هر دو دسته کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برنامه دارد. ایشان همچنان در بحث جوایز تواس اظهار داشتند: تواس ۱۰ جایزه را در حوزه های مختلف ارائه می دهد که برای هر کدام فرایند داوری دقیق و مستقل وجود دارد و بنابراین نگاه تواس به جامع مختلف و توزیع جایزه‌ها تبعیض آمیز نیست. ایشان در ادامه همچنین تاکید کردند در آغاز تاسیس تواس در سال ۱۹۸۳ تواس کار خود را با دانشمندان چند کشور محدود آغاز کرد و در حال حاضر خوشحالیم که دانشمندان ۹۵ کشور به عضویت تواس در آمده‌اند. ایشان همچنین بیان داشتند در سال ۲۰۱۷ از مجموع ۵۰ جایزه، ۱۰ جایزه به دانشمندان آفریقایی اختصاص یافته که این مورد خود جالب توجه است. دکتر مورنزی در پایان اعلام داشتند با برگزاری نشست های تواس در نقاط جغرافیایی مختلف، تواس می کوشد تمامی نقاط جغرافیایی را هدف گرفته و باعث تحرک علمی در آن مناطق در حمایت توسعه یافتگی آن مناطق شود.

۱۳۹۶/۱۲/۱۰ ۰۸:۲۸