میزان تولیدات علمی دانشگاه تبریز بر اساس اعلام ISC

دکتر مهراد سرپرست ISC گفت: دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه های بزرگ و قدیمی کشور است که با ۲۲ دانشکده جمع کثیری از دانشجویان را در دوره های مختلف آموزشی جذب کرده و در بخش تحصیلات تکمیلی به شدت فعالیت می کند.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اعلام کرد: دانشگاه تبریز دارای رکورد خوبی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) دارد که حاصل تلاش اعضای هیئت علمی و پژوهشگرانی است که بویژه با دوره های تحصیلات تکمیلی همکاری می کنند.

وی افزود: بر اساس داده های مستخرج از ISC دانشگاه تبریز از سال ۱۳۷۸ تا کنون حجم قابل توجهی از مقالات خود را در این نظام استنادی به ثبت رسانیده است. در نخستین سال فعالیت ISC یعنی سال ۱۳۸۷، دانشگاه تبریز تنها ۴۳ مقاله در ISC داشت. بعد از پنج سال، این رقم تنها در سال ۱۳۸۲ به ۸۴ مقاله بالغ شده است. آنگاه، بعد از پنج سال و تنها در سال ۱۳۸۷ تعداد مقالات دانشگاه تبریز به ۳۰۳ مقاله افزایش پیدا کرده است.
رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: میزان انتشارات دانشگاه تبریز در ISC در سال ۱۳۸۹ از مرز ۴۰۰ مقاله گذشته و در سال ۱۳۹۳ به ۵۰۸ مقاله رسیده است. در سال ۱۳۹۳ نیز با توجه به اینکه هنوز این سال به پایان نرسیده است تنها از این دانشگاه ۱۴۶مقاله در ISC  قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: بر اساس داده های ISC بهلول علیجانی و مجید زاهدی پر استنادترین نویسندگان دانشگاه تبریز در ISC محسوب می شوند. مقاله آنان با عنوان ” تحلیل آماری و سینوپتیکی بارندگی آذربایجان ” در مجله تحقیقات جغرافیایی منتشر شده است.

مهراد تصریح کرد: پنج موسسه اول که در نگارش مقالات این دانشگاه در ISC مشارکت داشته اند به ترتیب عبارت است از دانشگاه تهران (۴۷/۶ ) درصد، دانشگاه علوم پزشکی تبریز (۵۷/۴ )، دانشگاه تربیت مدرس    (۲/۳ ) درصد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز (۹۹/۲ ) درصد و دانشگاه ارومیه (۹۱/۲ ) درصد.

وی گفت: پرتالیف ترین نویسندگان دانشگاه تبریز در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ترتیب محمد مقدم  (۱۱۱ مقاله )، مصطفی ولی زاده (۹۳ مقاله )، منصور بیرامی (۸۰ مقاله )، ابوالقاسم محمدی (۷۹ مقاله) و مجید محمود علیلو (۷۳ مقاله ) است.

سرپرست ISC ادامه داد: مجلات هدف نویسندگان دانشگاه تبریز به ترتیب دانش کشاورزی (۳۷۷ مقاله)، جغرافیا و برنامه ریزی (۱۰۷ مقاله )، دانش آب و خاک (۱۰۵ مقاله )،  نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز (۹۲ مقاله ) و مجله دانشکده فنی دانشگاه تبریز (۸۱ مقاله ) است.

رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: این مجلات عموما دارای ضریب تاثیر در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)است.

مهراد در پایان گفت: یادآوری می نمایم که آمار ISC مبتنی بر انتشارات فارسی است و بخش انگلیسی انتشارات دانشگاه تبریز در ISI وScopus محاسبه می شود.

۱۳۹۳/۹/۱۸ ۱۵:۰۶