مقایسه حقوق هیات علمی میان دانشگاه های ایران و ایرلند

سرپرست پایگاه (ISC) با مقایسه حقوق اعضای هیات علمی در دو کشور ایران و ایرلند گفت: حقوقی که به اعضای هیات علمی در ایرلند پرداخت می شود در وضعیتی کاملا متفاوت و مناسب تر نسبت به ایران قرار دارد.

دکتر جعفر مهراد با اعلام این مطلب افزود: حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در کشورهای مختلف از معیارها و روش های متفاوت پیروی می کند. در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معمولا حقوقی که به یک استادیار تازه استخدام شده که از پایه یک یا دو برخوردار است، رقمی معادل ۳ میلیون تومان (کمی بیشتر یا کمتر بر حسب موقعیت جغرافیایی دانشگاه) پرداخت می شود.

وی افزود: به تدریج که فعالیت های اعضای هیات علمی افزون تر می شود و عضو  هیات علمی فعالیت های تحقیقاتی خود را افزایش می دهد، استادیاران طبق آیین نامه ارتقاء به مرتبه دانشیاری و آنگاه به مرتبه استادی ارتقاء می یابند.

مهراد گفت: در ایران موقعیت جغرافیایی دانشگاه که اعضای هیات علمی در آن به تحقیق و تدریس مشغول هستند در تعیین حقوق مولفه ای مهم محسوب می شود. با وجود این، یک استاد پایه ۴۰ در شهری مانند شیراز رقمی برابر با ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می کند.

سرپرست ISC اظهار داشت: چنانچه بخواهیم حقوق یک استادیار را به دلار محاسبه کنیم در ماه رقمی برابر با ۱۰۰۰ دلار و در سال در حدود۱۲۰۰۰ دلار خواهد بود. از طرف دیگر، در شرایط فعلی حقوق یک استاد پایه ۴۰ با موقعیت جغرافیایی شیراز بیش از ۲۵۰۰ دلار در ماه و۳۰۰۰۰ دلار در سال خواهد بود.

وی افزود: در مقایسه با حقوق اعضای هیئت علمی در ایران، ایرلند که کشوری متوسط در اروپای غربی است ، حقوقی را که به اعضای هیات علمی پرداخت می کند، در وضعیتی کاملا متفاوت و مناسب تر نسبت به ایران قرار دارد.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: در این کشور طبق جدیدترین آمار، ۶۷ درصد اعضای هیات علمی در بخش دانشگاهی حقوق بیش از ۲۰۰ هزار یورو (۲۴۹ هزار دلار) در سال دریافت می کنند.

وی ادامه داد: وزارت آموزش عالی ایرلند می کوشد حقوق اعضای هیات علمی را با معیارهای بین المللی هماهنگ کند، با این حال ۸۳ در صد از اعضای هیات علمی دانشگاه های ایرلند هنوز سالانه حقوقی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار یورو دریافت می کنند. بر روی هم آمارها نشان می دهد که از کل ۴۳۲۷ عضو هیات علمی در دانشگاه های ایرلند، تعداد ۱۰۹۳ نفر بیش از ۱۰۰ هزار یورو در سال دریافت می کنند که در این شرایط اگر هر یورو را دست کم ۴۵۰۰ تومان محاسبه کنیم به هر عضو هیات علمی در سال حقوقی برابر با ۴۵۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

مهراد خاطرنشان کرد: طبق آمار منتشر شده از جمهوری ایرلند، در سال ۲۰۱۰ میلادی متوسط حقوق استادان (بالاترین مرتبه دانشگاهی) به طور متوسط برابر با ۱۱۳ هزار یورو بوده است. در این کشور، حداقل پرداخت برای این مرتبه برابر ۱۰۶۵۱۶ یورو و حداکثر آن برابر ۱۳۶۶۷۶یورو است.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که ایرلند برای بکارگیری پژوهشگران برجسته و شاخص بین المللی که با نرخ های گفته شده در بالا حاضر به همکاری با دانشگاه های این کشور نیستند، رقمی برابر با ۲۵۶۹۳۰ یورو پرداخت می کند.

۱۳۹۳/۹/۱۵ ۱۳:۳۷