فهرست پرکارترین محققان ودانشگاه‌ها درتولیدعلم ایران

رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری، آخرین آمار تولیدات علمی نمایه شده سال ۲۰۱۱ ایران در ISI را ۱۱ هزار و ۶۵۰ مقاله اعلام کرد و گفت: هر هفته که پایگاه‌های این موسسه روزآمد می شود بر تعداد تولیدات علمی نمایه شده ایران افزوده می‌شود و ایران توانسته رتبه خود را در جایگاه بی سابقه بیست و یکم جهان که حدود یک ماه پیش به آن دست یافتیم حفظ کند.
دکتر جعفر مهراد افزود: در شش ماه اول سال میلادی جاری در بین دانشگاه‌هایی که در تولید علم سهم عمده ای دارند، دانشگاه تهران با تولید هزار و ۱۱۹ مقاله در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر و شریف به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، میزان تولیدات علمی این دانشگاه‌ها به ترتیب ۸۸۵ مقاله، ۶۷۷ مقاله ، ۶۱۸ مقاله و ۵۸۱ مقاله است.
وی ادامه داد: دانشگاه شیراز با ۴۲۷ مقاله ، رتبه ششم دانشگاه‌های کشور در تولید علم را داراست.
مهراد تصریح کرد: در بین رشته های موضوعی که مقالات دانشمندان ایرانی در آن حوزه به رشته تحریر درآمده مهندسی برق و الکترونیک با ۷۵۳ مقاله در رده اول، علم مواد (چند رشته‌یی) با ۶۶۸ مقاله در رده دوم و شیمی (چند رشته‌یی) با ۶۶۲ مقاله در رده سوم قرار دارد.
رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: تعدادی از دانشمندان و پژوهشگران ایران در چاپ و انتشار مقاله‌های علمی در نشریات معتبر بین‌المللی از بقیه شاخص‌ترند. دکتر هاشمی با تولید ۶۹ مقاله حائز رتبه اول در بین تمام استادان و اعضای هیأت علمی در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی کشور است. سپس، دکتر جعفری، دکتر محمدی، دکتر زینلی همگی از پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به ترتیب با تولید ۶۲ مقاله، ۵۹ مقاله، ۵۱ مقاله و ۵۰ مقاله رتبه های دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده‌اند.
مهراد گفت: دانشمندان ایران در چاپ مقالات خود با دانشمندان سایر کشورها همکاری می‌کنند. در این بین تعداد ۵۳۱ مقاله با همکاری ایرانیان مقیم ایالات متحده و یا دانشمندان این کشور نوشته شده است. در رده دوم کشور کانادا قرار دارد که سهم این کشور ۲۹۴ مقاله است که مشترکاً با همکاری دانشمندان ایرانی نوشته شده است. انگلستان در جایگاه سوم قرار دارد. تعداد ۲۷۳ مقاله با همکاری ایرانیان و دانشمندان دانشگاههای این کشور به رشته تحریر در آمده است. رتبه چهارم و پنجم به آلمان و فرانسه هر کدام به ترتیب با ۲۴۲ و ۱۷۳ مقاله تعلق دارد.
   ۱۳۹۰/۴/۱۹