رشد جایگاه دانشگاهی ایران در دنیا/ صعود چشمگیر شریف و تهران

ه نقل از گزارش  اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی  پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، نتایج رتبه بندی سال ۱۶-۲۰۱۵ نظام رتبه بندی کیو.اس در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۴ منتشر شد.

۲ دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از ایران توانستند با عملکردی بهتر نسبت به سال گذشته بطور چشمگیری رتبه­های بین­المللی خود را بهبود بخشند.

به گزارش گروه رتبه­ بندی  دانشگاه ­ها و موسسات پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاه صنعتی شریف بعنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه بندی کیو.اس توانست با بیش از ۱۰۰ پله رشد، رتبه ه­ای در بازه ۴۸۰-۴۷۱ را کسب نماید. همچنین دانشگاه تهران نیز با بیش از ۵۰ رتبه رشد، در بازه ۶۰۰-۵۵۱ قرار گرفت. جدول زیر عملکرد سالانه دانشگاه­ صنعتی شریف و تهران را نمایش می­دهد.

نام دانشگاهدامنه رتبه در سال
۱۶-۲۰۱۵۱۵-۲۰۱۴۱۴-۲۰۱۳۱۳-۲۰۱۲
دانشگاه صنعتی شریف۴۸۰-۴۷۱۶۵۰-۶۰۱۶۵۰-۶۰۱۶۰۱+
دانشگاه تهران۶۰۰-۵۵۱۷۰۰-۶۵۱۶۵۰-۶۰۱۶۰۰-۵۵۱
ISC اعلام کرد: مؤسسه “کاکارلی سیموندز” ۱۲ سال است که دانشگاه­ها را در سطح جهان مورد ارزیابی و رتبه ­بندی قرار داده است. این نظام بین المللی با بهره جستن از ۶ شاخص بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰%، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰%، میزان گرایش بین المللی با وزن ۱۰%، میزان استناد به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن ۲۰% و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن ۲۰% بیش از۸۰۰ دانشگاه­ برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.

گروه رتبه بندیISC  در ادامه گفت: تنها تغییری که در متدلوژی این رتبه ­بندی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است مربوط به شاخص میزان استنادات به اعضای هر عضو هیئت علمی است که با نرمالسازی استنادات در کلیه حوزه های موضوعی باعث شد که دانشگاه­هایی که در حوزه علوم اجتماعی، هنر و مهندسی عملکرد بهتری دارند، قادر باشند رتبه بهتری را کسب نمایند.

گروه رتبه بندی دانشگاه­های کشور گزارش داد که در فهرست برترین­های جهان، موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است. دانشگاه هاروارد مقام دوم جهان و دانشگاه کمبریج انگلستان و استنفورد آمریکا مشترکا رتبه ۳ جهان را به خود اختصاص دادند.

به گزارش گروه رتبه­بندی  دانشگاه­ها و موسسات پژوهشی ISC: انستیتو فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و دانشگاه شیکاگو رتبه های ۵ الی ۱۰ فهرست برترین­های جهان را به خود اختصاص دادند.

۱۰ دانشگاه برتر جهان متعلق به آمریکا و انگلستان می­باشند. تنها دانشگاه برتر خارج از دو کشور آمریکا و انگلستان در این رده، انستیتو فناوری زوریخ سوئیس است که رتبه ۹ جهان را کسب کرده است.
دانشگاه­های آسیایی همچون سالهای گذشته، در سال ۱۶-۲۰۱۵ نیز رشد قابل ملاحظه ای را تجربه کردند. ۲ دانشگاه از ۲۰ دانشگاه برتر جهان و ۱۰ دانشگاه از ۵۰ دانشگاه برتر جهان به قاره آسیا تعلق دارند.

گروه رتبه بندی ISC در ادامه افزود: دو دانشگاه آسیایی که در سال ۱۶-۲۰۱۵ توانستند در جمع ۲۰ دانشگاه برتر جهان قرار گیرند دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور می­باشد. دانشگاه ملی سنگاپور بعنوان برترین دانشگاه آسیا شناخته شد که با ۱۰ رتبه رشد نسبت به سال گذشته، حائز رتبه ۱۲ جهان شد. دانشگاه صنعتی نانیانگ نیز با ۲۶ رشد رتبه، دانشگاه دوم آسیا و سیزدهم جهان شد. دانشگاه تسینگوا چین با ۲۲  رتبه رشد در جایگاه ۳ آسیا و ۲۵ جهان قرار گرفت.

همچنین دانشگاه­های حوزه خاورمیانه نیز نسبت به سال گذشته، دارای رشد رتبه بوده­اند. از ترکیه دانشگاه بیلکنت با ۵ رشد رتبه نسبت به سال گذشته برترین دانشگاه این کشور شناخته شد که رتبه ۳۹۴ جهان را به خود اختصاص داد. از عربستان سعودی نیز دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با ۲۶ رشد رتبه، جایگاه ۱۹۹ جهان را به دست آورد.

گروه رتبه بندی دانشگاه­های کشور افزود: در منطقه اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن به عنوان دو دانشگاه برتر این منطقه شناخته شدند که به ترتیب رتبه های ۱۹ و ۴۲ جهانی را کسب کردند.
دانشگاه بوئنوس­آیرس آرژانتین با رتبه ۱۲۴ و دانشگاه سائوپائولو برزیل نیز با رتبه ۱۴۳ جهان ۲ دانشگاه­ برتر آمریکای جنوبی می­باشند.

در قاره آفریقا نیز دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی با رتبه ۱۷۱ جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد.

۱۳۹۴/۶/۲۵ ۱۳:۴۱