رتبه بندی دانشگاه های آزاد اسلامی کشور منتشر شد/ دانشگاه علوم تحقیقات تهران در صدر جدول

گروه رتبه ­بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاه­ های آزاد اسلامی کشور را رتبه ­بندی و  فهرست آن­ را منتشر کرد.

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی اظهار داشت: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور براساس شاخص ­ها و معیارهای مصوب ششمین نشست فوق العاده وزاری آموزش عالی کشورهای اسلامی که توسط خبرگان علم رتبه بندی، تهیه و تدوین شده­اند، مورد رتبه ­بندی قرار گرفتند که دانشگاه علوم تحقیقات تهران جایگاه نخست فهرست سال ۹۳-۱۳۹۲ را از آن خود کرد.

سرپرست ISC اظهار داشت: تنها ۳۰۴ واحد از واحد­های دانشگاه آزاد اسلامی ایران واجد شرایط لازم جهت حضور در رتبه­ بندی ISC شدند و بدین ترتیب، این رتبه بندی جامع ترین جامعه آماری در بین رتبه بندی ­های صورت گرفته در دانشگاه­ های آزاد اسلامی را پوشش داده است.

دهقانی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران که یکی از بزرگترین واحد دانشگاهی در بین دانشگاه­های آزاد اسلامی کشور است در جایگاه نخست فهرست سال ۹۳-۱۳۹۲ قرار گرفته است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز توانست با پیشی گرفتن از دانشگاه آزاد واحد مشهد، رتبه ۲ را کسب نماید. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد که در رتبه بندی ISC سال  ۹۱-۱۳۹۰ حائز رتبه دوم در بین دانشگاه ­های آزاد کشور شده بود در سال ۹۳-۱۳۹۲ رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داد. همچنین واحدهای تبریز، خوراسگان اصفهان، اراک، تهران شمال، ساوه، شهرضا و تهران جنوب نیز به ترتیب در جایگاه­ های ۴ تا ۱۰ جدول قرار  گرفته­اند.

جدول زیر فهرست ۱۰ واحد برتر از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را در سال ۹۳-۱۳۹۲ نمایش می­دهد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در ادامه افزود: در این رتبه­ بندی علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه­ ها در معیارهای پژوهش، آموزش، وجهه ­بین­المللی، تسهیلات و فعالیت­های اجتماعی-اقتصادی نیز بر روی وبگاه رتبه بندی در اختیار واحد های مربوطه قرار گرفته است و بدین ترتیب هر واحد می­تواند به اطلاعاتی دقیق و همه جانبه از وضعیت علمی خویش دست پیدا ­کند.

وی افزود: قسمتی از اطلاعات غیر پژوهشی مورد نیاز رتبه­بندی ISC توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه و در اختیار گروه رتبه­بندی قرار گرفت. اطلاعات پژوهشی مورد نیاز رتبه­بندی دانشگاه­های آزاد اسلامی کشور نیز توسط کارشناسان پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  از پایگاه اطلاعاتی WOS تهیه گردید.

دهقانی تصریح کرد: در معیار پژوهش نیز که جزو مهمترین ماموریت های دانشگاهی به حساب می­آید واحد علوم تحقیقات تهران با فاصله­ از دیگر واحدها، به عنوان پژوهشی­ترین واحد از واحدهای دانشگاه آزاد کشور مشخص شد. معیار پژوهش در رتبه­بندی ISC دارای وزن ۵۷% است که مهمترین معیار رتبه­بندی به حساب می­آید. این معیار توسط شاخص­هایی چون تعداد مقالات، میزان استنادات نسبت به هر مقاله، میزان مقالات نسبت به اعضای هیئت علمی، نرخ رشد مقالات و استنادات و ثبت نامه­ها مورد ارزیابی قرار می­گیرد.

وی بیان داشت: دانشگاه­های آزاد اسلامی کشور حدود ۱۶% از تولیدات مقالات سال ۲۰۱۲-۲۰۰۷ کشور را به خود اختصاص   داده­اند که در این بین واحد علوم تحقیقات تهران با داشتن بیشترین میزان مقاله در بین رقبای خود، مقام اول را در معیار پژوهش بین دانشگاه­های آزاد کشور کسب کرده است.

نمودار زیر فهرست ۱۰ دانشگاه برتر کشور در بعد پژوهش را نمایش می­دهد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: بعد آموزش نیز دومین ماموریت مهم دانشگاهی به حساب می­آید و در رتبه­بندیISC از طریق شاخص­هایی چون اساتید پراستناد، اساتید دارای جایزه، نسبت اساتید به دانشجویان، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان، دانشجویان دارای جایزه و برنده در المپیادهای بین المللی مورد محاسبه قرار می­گیرد. ۵ واحد شیراز، ساری، شهرکرد، مشهد و علوم تحقیقات تهران در معیار آموزش بالاتر از دیگر دانشگاه­ها ظاهر شدند.

نمودار زیر فهرست ۱۰ دانشگاه برتر کشور در معیار آموزش را نمایش می­دهد.

در بعد شهرت بین­المللی که میزان و سطح بین­المللی بودن دانشگاه­ها را منعکس می­کند نیز واحد مشهد، شهر مجلسی، خوراسگان اصفهان و تهران مرکزی به عنوان چهار واحد برتر شناخته شدند.
دهقانی افزود: در معیار تسهیلات و امکانات که دو شاخص­ تعداد کتاب ها و تعداد مراکز تحقیقاتی آن را مورد تبیین قرار می­دهد نیز  واحد فریمان و کوهدشت در صدر دانشگاه­های آزاد کشور قرار گرفتند. در معیار فعالیت­های اجتماعی و اقتصادی نیز واحد خوراسگان اصفهان مقام اول را در کشور کسب کرد.

سرپرست ISC ادامه داد:  ۲۳ شاخص رتبه بندی ISC که ۵ معیار کلی پژوهش و آموزش، وجهه بین­المللی، تسهیلات و فعالیت­های اجتماعی-اقتصادی را مورد ارزیابی قرار می­دهند، اطلاعات وسیع و متنوعی را در اختیار دانشگاه­های کشور قرار می­دهد که ضمن کمک به دانشگاه­ها در شناسایی نقاط قوت و ضعف خویش، مهمترین منبع اطلاعاتی است که لحاظ کردن صحیح آن­ها در سیاستگذاری­ها و برنامه­ریزی­های دانشگاهی، ارتقا رتبه و عملکرد علمی دانشگاه­ها در سطح ملی و فراملی را تضمین می­نماید.

فهرست کامل نتایج رتبه بندی دانشگاه­های آزاد کشور بر روی وبگاه گروه رتبه­بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به آدرسhttp://ur.isc.gov.ir  قرار دارد.

۱۳۹۴/۱۱/۲۱ ۱۵:۳۹