دانشگاه تهران همچنان درصدر تولید علم کشور است

دکتر جعفر مهراد، رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری آخرین آمار تولید علم ایران را ۱۱۶۵۰ مقاله در پایگاه های اطلاعاتی تامسون رویترز اعلام کرده و گفت : هر هفته که پایگاه های این موسسه روزآمد می شود شاهدیم که بر تعداد تولیدات علم ایران افزوده می شود . در عین حال، تهیه این گزارش خبری ایران توانسته است جایگاه ۲۱ جهان را در بین کشورهای تولید کننده علم حفظ کند.
دکتر مهراد افزود : در بین دانشگاه هایی که در تولید علم سهم عمده ای دارند در ۶ ماه اول سال میلادی دانشگاه تهران با تولید ۱۱۱۹ مقاله در جایگاه نخست قرار دارد. سپس، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر و شریف به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام میزان تولیدات علمی این دانشگاه ها به ترتیب ۸۸۵ مقاله، ۶۷۷ مقاله ، ۶۱۸ مقاله و ۵۸۱ مقاله می باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه شیراز با ۴۲۷ مقاله مقام رتبه ششم تولید علم را دارا می باشد.
دکتر مهراد تصریح کرد: در بین رشته های موضوعی که مقالات دانشمندان ایرانی در آن حوزه به رشته تحریر درآمده مهندسی برق و الکترونیک با ۷۵۳ مقاله در رده اول، علم مواد (چند رشته ای) با ۶۶۸ مقاله در رده دوم و شیمی (چند رشته ای) با ۶۶۲ مقاله در رده سوم نشسته است.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: تعدادی از دانشمندان و پژوهشگران ایران در چاپ و انتشار مقاله های علمی در نشریات معتبر بین المللی از بقیه شاخص ترند. دکتر هاشمی از مرکز تحقیقات فیزیک نظری با تولید ۶۹ مقاله حائز رتبه اول در بین تمام استادان و اعضای هیأت علمی در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی کشور است. سپس، دکتر جعفری، دکتر محمدی ، دکتر زینلی از مرکز تحقیقات فیزیک نظری و دکتر احمد به ترتیب با تولید ۶۲ مقاله، ۵۹ مقاله ، ۵۱ مقاله ، و ۵۰ مقاله رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
دکتر مهراد گفت: دانشمندان ایران در چاپ مقالات خود با دانشمندان سایر کشورها همکاری می کنند. در این بین تعداد ۵۳۱ مقاله با همکاری ایرانیان مقیم ایالات متحده و یا دانشمندان این کشور نوشته شده است. در رده دوم کشور کانادا قرار دارد که سهم این کشور ۲۹۴ مقاله است که مشترکاً با همکاری دانشمندان ایرانی نوشته شده است. انگلستان در جایگاه سوم قرار دارد. تعداد ۲۷۳ مقاله با همکاری ایرانیان و دانشمندان دانشگاههای این کشور به رشته تحریر در آمده است. رتبه ۴ و ۵ به آلمان و فرانسه هر کدام به ترتیب با ۲۴۲ و ۱۷۳ مقاله تعلق دارد.

۱۳۹۰/۴/۱۸