برگزاری کارگاه «آموزشی آشنایی با Scopus و SciVal » ویژه محققین در مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

به گزارش اداره همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، در راستای نقش ملی رایسست در توزیع اطلاعات علمی در سطح کشور و به منظور آشنا سازی اعضای هیات علمی رایسست، ISC، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز با خدمات پایگاه های اطلاعاتی Elsevier، کارگاه «آموزشی آشنایی با Scopus و SciVal» توسط مشاور خدمات مشتریان و مسئول آموزشElsevier  در منطقه آسیای مرکزی، خاورمیانه و ایران، خانم اوزگ گیزم سرتدمیر (Ozge Gizem Sertdemir) در روز دوشنبه مورخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، در مرکز منطقه ای برگزار گردید.
در این کارگاه در خصوص شرایط نمایه سازی نشریات غیر انگلیسی زبان در اسکوپوس، شاخص های ارزیابی عملکرد علمی نشریات، دانشگاه ها و محققین (Cited Score, h-index, Field-Weighted Citation Impact  & Impact Factor)، برتری های پایگاه اسکوپوس نسبت به سایر محصولات الزویر، Orchid ID، نحوه ارزیابی میزان همکاری علمی میان کشورها، محققین، و موسسات، نحوه محاسبه سهم تولیدات علمی هر موسسه، محقق و کشور از تولیدات علمی ده درصد برتر جهان، Topic Dominance و نحوه تشخیص موضوعات داغ علمی و همکاران بالقوه در حوزه موضوعی مورد مطالعه جهت افزایش  IF، محاسبه و مقایسه میزان همکاری (بین المللی، ملی، و درون موسسه ای) در تولید مقالات کشورها، و در نهایت گستره پوشش اطلاعاتی SciVal  در جهان و ابزارهای ارزیابی علمی آن، آموزش لازم به شرکت کنندگان ارائه گردید.
الزویر یکی از بزرگترین ناشرین علمی جهان است. پایگاه اصلی این مؤسسه در آمستردام هلند  قرار دارد و ۲۵% انتشارات جهان را پوشش می دهد. از جمله محصولات و خدمات مهم و جهانی الزویر می توان به Scopus، SciVal ، VirtualE, Science DirectScopusScirusEMBASECompendexCell, , Pure, and Analytical Services  اشاره کرد. الزویر نقش قابل توجهی در توزیع و ارزیابی انتشارات علمی سراسر جهان ایفا می کند و ابزاری مهم جهت سیاستگزاری علمی، تصمیم گیری، تخصیص بودجه تحقیقاتی دانشگاه ها، ارگان ها و حتی وزارتخانه ها در سراسر جهان محسوب می گردد.
لازم به ذکر است رایسست در سال ۱۳۷۰ (۱۹۹۱ میلادی) پیرو تفاهم منعقده بین فرهنگستان علوم کشورهای جهان سوم و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده و هدف آن ارتقا سطح علم و فناوری در سطح کشورهای منطقه شبه قاره هند تا شمال آفریقا بوده است. این مرکز، در سه حوزه کلان، تهیه منابع اطلاعاتی، پردازش منابع اطلاعاتی و تولید پایگاه های اطلاعاتی منتخب و نیز توزیع اطلاعات در سطح جوامع علمی کشورهای منطقه فعالیت می کند و در حال حاضر در داخل کشور ۲۷ شاخه اطلاع رسانی در برجسته ترین دانشگاه های کشور دارد. در خارج از کشور نیز تاکنون سه شاخه تاسیس گردیده که البته در حال حاضر برای اتصال  ۱۲۰ مدرسه و ۶۰ دانشگاه دارای کرسی زبان و ادب فارسی در سطح جهان نیز به طور همزمان در حال رایزنی است.
به زودی امکان دسترسی آزمایشی به پایگاه SciVal توسط پایگاه رایسست فراهم خواهد آمد.