بازدید مقامات دانشگاه مانیپال گلوبال هند از رایسست و ISC

پیرو هماهنگی های به عمل آمده با رایزن محترم علمی ایران در شبه قاره هند جناب آقای دکتر محمدرضا خلیلی ، هیاتی سه نفره از دانشگاه مانیپال گلوبال هند، آقایان وینود ویسوانتان مدیر خدمات آموزشی در خاورمیانه، اصغر حسین مدیر بخش شرکتها، توسعه بازار و یازاریابی، و  ممتاز علی مدیر دفتر تجارت دانشگاه مانیپال گلوبال هند، به همراه ایشان در روز چهارشنبه مورخ۱۳۹۶/۹/۲۹ از رایسست و ISCبازدید نمودند.

در این برنامه مقامات دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، شیراز، صنعتی شیراز، پارک علم و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی از جمله دکتر سیده زهره عظیمی فر مشاور محترم ریاست دانشگاه شیراز در امور بین الملل، دکتر فخرالدین افضلی مدیر محترم  ارتباط با صنعت دانشگاه شیراز، دکتر رهیده مشاور محترم ریاست دانشگاه صنعتی شیراز، دکتر امامی معاون محترم آموزشی دانشگاه صنعتی، دکتر روزگار معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی، دکتر کشاورز مسئول محترم روابط بین الملل پارک علم و فناوری، دکتر جباری معاون محترم پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، دکتر واثقی عضو محترم هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، دکتر عرفانی معاون محترم بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر حیدری مدیر محترم بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز شرکت نمودند که در طی این نشست ضمن معرفی دانشگاه مانیپال گلوبال هریک از واحدهای دانشگاهی استان نیز به معرفی خود و پتانسیل های اطلاعاتی خود پرداخته و در نهایت با جمع بندی مباحث و نشست خبری این برنامه پایان یافت.

دانشگاه مانیپال جزو ۷۰۰ + رتبه کیو اس جهانی است و با امکانات بسیار خوب هم در رشته های علوم پزشکی و هم در رشته های علوم مهندسی و پایه مدیریت و غیره. حتی رشته های بین رشته ای مناسب در خصوص اقتصاد و صنایع و بانکداری و مدیرست بازرگانی و دی بی ای فعالیت دارد. از ۵۰ سال پیش در رشته های علوم پزشکی و مهندسی دانشجویان خارجی بسیاری را جذب کرده و هم اکنون در سه شعبه داخل هند و ۵ شعبه خارج از ند ۲۵۰۰۰۰ دانشجو دارد که ۱۰۰۰۰۰ نفر از انها دانشجویان خارجی مباشند. یکی از شعبات فقط اموزش مجازی می باشد که تا کنون ۵۰۰۰۰۰ دانش آموخته داشته و مدارک انها را در ۸۰ کشور معتبر می دانند.
دکتر محمد جواد دهقانی در نشست رایزنی علمی ایران در شبه قاره هند و هیاتی از دانشگاه مانیپال گلوبال با نمایندگان رایسست، ISC و دانشگاههای شیراز، گفت: با توجه به جایگاه و رتبه علمی این دانشگاه در دنیا و تعداد دانشجویان خارجی محصل در آن، طی این تعامل، زمینه همکاری های بین المللی با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی فارس فراهم شد. وی افزود: این دانشگاه هند، نمونه بارز یک مرکز علمی بین المللی است به طوری که ۴۰ درصد دانشجویان دانشگاه مانیپال گلوبال از ۸۹ کشور جهان هستند.

دکتر دهقانی یادآور شد: این دانشگاه در بحث فناوری و نوآوری، کارهای قابل توجهی انجام داده که با ایجاد تعامل می توان از دستاوردهای آن ها به منظور پیشرفت بهره مند شد.

رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: ارزیابی عملکرد پژوهشی دانشگاهها، موسسات پژوهشی، محققان و نشریات کشورهای اسلامی جزو فعالیتهای اصلی ما است.

دکتر دهقانی یادآور شد: ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) نیز با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی می پردازد و زمینه لازم به منظور ارتقای کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سرتاسر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را فراهم آورده است. این پایگاه در حال حاضر یکی از ابزارهای کارآمد تصمیم گیری برای طیف وسیعی از کاربران از جمله دانشگاهها و موسسات پژوهشی، ناشران، اعضای هیات علمی، محققان، تحلیلگران حوزه علم سنجی در کشور و نیز سراسر کشورهای اسلامی محسوب می گردد.

وی گفت: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نیز با هدف تامین مدارک علمی مورد نیاز اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران و کشورهای منطقه فعال است که از جمله فعالیت های مهم آن می توان به برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه، تاسیس انواع پایگاه های اطلاعاتی، انتشار گزارش های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب های فارسی و غیر فارسی، حمایت از پژوهش های داخلی و منطقه ای در حوزه های علوم و فناوری، برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخشهای صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تامین اطلاعات مورد نیاز آن ها اشاره کرد. دکتر دهقانی افزود: در این خصوص تفاهم نامه های متعددی بین مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و کشورهایی از جمله هندوستان، قبرس، مالزی، اندونزی، پاکستان، عراق، جمهوری آذربایجان و افغانستان منعقد شده است.

مشاور رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری هم گفت: با این رایزنی ها می توانیم پایگاه های اطلاعاتی را با بهره مندی از دانشگاه هند تشکیل دهیم و پروژه های مربوطه نیز توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اجرا شود.دکتر محمد رضا فلاحتی افزود: با توجه به اهمیت پایین آوردن سن پژوهش طی ۳ ماه گذشته، زمینه  بازدید علمی ۲ هزار دانش آموز از مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری را تدارک دیده ایم؛ در همین خصوص به ۵۰۰ معلم هم آموزش های لازم ارائه شده است.وی یادآور شد: در حال حاضر در حوزه تامین نیازهای اطلاعاتی دانش آموزان نیز اقدامی نوین و آینده نگرانه مدنظر ما است که طی تعامل با دانشگاه مانیپال گلوبال هند، زمینه های انجام آن فراهم می شود.

۱۳۹۶/۹/۲۹ ۱۴:۳۶