افتتاح شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در دانشگاه کردستان

مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) به عنوان عضوی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس تفاهم نامه منعقد شده بین فرهنگستان علوم جهان سوم و وزارت متبوع در شیراز تأسیس شد. تامین منابع و مدارک علمی مورد نیاز محققان منطقه  به صورت چاپی، ایجاد ارتباط علمی میان محققان و موسسات علمی کشورهای منطقه و حمایت از همایش­های علمی ملی و بین­ المللی از ماموریت های مهم این مرکز است.

در این راستا، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) با انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه ها، شاخه های مرکز منطقه ای را در آن دانشگاه ها تاسیس می کند. این سیاست بمنظور گسترش خدمات مرکز منطقه ای به دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز  و  موسسات تحقیقاتی است که این ارتباط علمی با روند رو به رشد در حال ادامه می باشد.

افتتاح شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در دانشگاه کردستان در تاریخ ۱۳/۰۷/۹۴ با حضور دکتر علیزاده، معاونت مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  و آقای رحمانی، سرپرست اداره خدمات اطلاع‌رسانی، ریاست دانشگاه کردستان، دکتر اخلاقیان، معاون پژوهشی، دکتر سلیمی و رییس کتابخانه مرکزی، دکتر حسینی انجام گرفت.

حمید علیزاده  با عنوان این مطلب که شاخه‌های این مرکز در دانشگاه‌ های کشور افتتاح می‌شود، تصریح کرد: براساس تفاهم ‌نامه‌ فردی از دانشگاه ‌ها برای مسئولیت آن معرفی می‌شود و ضمن برخورداری از آموزش‌های لازم در مرکز، تمامی منابع موجود منطقه‌ای و جهان اسلام در اختیار دانشگاه‌ های مورد نظر قرار می‌گیرد.

علیزاده یادآوری کرد: در حال حاضر در مرکز اطلاع‌رسانی منطقه‌ای علوم و فناوری ده ها هزار منابع از جمله مجلات علمی پژوهشی به زبان‌های فارسی، ترکی، مالایی، عربی و انگلیسی و ملی و محلی کشورهای دیگر موجود است.

وی ادامه داد: امروز چهاردهمین شاخه مرکز اطلاع‌رسانی منطقه‌ای علوم و فناوری در دانشگاه کردستان افتتاح می‌شود و این دانشگاه به عنوان یک قطب علمی در غرب کشور می‌تواند به سایر دانشگاه‌های همجوار و سطح استان و حتی بخش خصوصی سرویس بدهد.

معاون اداری مرکز اطلاع‌رسانی منطقه‌ای علوم فناوری اضافه کرد: جریان اطلاعاتی در این مرکز مسیر تحقق تبدیل علم به فناوری و ارتقای سطوح علمی را تسهیل می‌سازد.

رحمانی در مراسم افتتاح شاخه کردستان گفت: از مهمترین اهداف تاسیس شاخه در دانشگاه های جامع، پژوهشگاه ها، مراکز  و  موسسات تحقیقاتی  می توان به ارائه خدمات مرکز منطقه ای بصورت رایگان و برقراری ارتباط بیشتر در راستای اشتراک و تبادل منابع علمی اشاره کرد.

وی افزود: دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه کردستان از این پس می‌توانند با اتصال به شبکه داخلی دانشگاه به متن کامل مقالات فارسی، تمامی نشریات کشور، مجموعه مقالات کنفرانس‌ها، کتاب‌های ‌الکترونیکی، نقشه‌ها و اطلس‌ها، آخرین نتایج تحقیقات در سطح بین المللی و سایر اطلاعات موجود که در پایگاه های مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در اختیار است، دسترسی پیدا کنند.

۱۳۹۴/۷/۱۴ ۱۴:۲۸